Nieuws

Speciale RitBeste Wiel in Wiel’er

Op zaterdag 12 september rijden wij onze verrassingsrit ! +/- 160 km - start om 08.00 u op de Vichteplaats - terug om +/- 16 u De rit wordt gereden aan B-tempo ; er wordt een volgwagen voorzien. Er worden 2 korte stops + 1 langere middagstop ingelast. Eigen middagmaal is mee te nemen. Breng ook mee : uw Wiel-in-Wiel Buff of mondmasker Een bevoorrading met water, sportdrank, cola , wafels , bananen,… zal aanwezig zijn in de volgwagen.

Na de rit "enen van de kas".

Graag uw bevestiging van gratis deelname ten laatste tegen donderdag 10 september bij Curd Depraetere depraetere.curd@.outlook.be dit om de nodige aankopen te kunnen doen met sportieve groeten, het bestuur van Wiel in Wiel

corona


Beste wielerliefhebbers,

We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een aangename vakantie! Tijd dus om onze wekelijkse ritten samen weer op te rakelen en wat duidelijkheid te scheppen omtrent onze zondagsritten in dit corona tijdperk.

We proberen wat duidelijkheid te scheppen al is dit geen gemakkelijk opdracht. Dit vooral omwille van het feit dat lokale besturen (gouverneurs, burgemeesters, …) zelf eigen maatregelen beginnen uit te vaardigen. Om die dan weer in te trekken of te wijzigen.

De regels die op vandaag van kracht zijn in het Vlaamse landsgedeelte (volgens diverse bronnen):

 • Groepen tot 10 wielertoeristen zijn toegelaten ZONDER begeleiding
 • Groepen tot 50 wielertoeristen zijn toegelaten MET begeleiding en wegkapitein
 • Een mondmasker moet ten allen tijde aanwezig zijn al hoeft die niet overal gedragen worden
 • Op deze laatste regel bestaan per gemeente of zelfs per domein andere regels, ze allemaal opzoeken en toelichten in een onbegonnen zaak.


Opgepast: vele “officiële” websites spreken van andere regels of andere cijfers maar laten we het bij bovenstaande houden. Op 25 augustus is er opnieuw een veiligheidsraad die samen komt en alles weer overboord kan gooien. Wij zorgen er voor dat er weer begeleiding is bij de volgende ritten. Ik persoonlijk als voorzitter probeer weer ieder zondagmorgen jullie te komen uitzwaaien.

Belangrijke boodschap naar iedereen toe: wordt je ergens tegengehouden door politie of ander toezichters: Bewaar uw kalmte, blijf hoffelijk, heb begrip voor hun situatie want het is voor hen ook niet altijd duidelijk en gemakkelijk. En vooral: als er iets gevraagd wordt (voorbeeld: mondmasker is hier verplicht), doe dan wat gevraagd wordt. Zo vermijden we nodeloze conflicten.

Alvast bedankt aan iedereen voor het begrip! En alvast vele toffe fietskilometers gewenst!

De voorzitter

Zomerrit


Hallo,

Op zaterdag 11 juli wordt opnieuw onze speciale zomerrit georganiseerd!
Dit wordt georganiseerd door Jean-Marie Verhoest, Bart Degezelle, Fred Martel en Dieter Verthé (waarvoor een dikke merci!).

Ditmaal gaat de rit niet naar Hardelot (omdat er nog teveel onduidelijkheden zijn over wat er wel en niet mag in Frankrijk).
Maar de organisatoren zijn zo flexibel dat zij een nieuwe rit-in-lijn Vichte–Dinant in elkaar aan het steken
Verdere details volgen nog maar hou alvast deze datum vrij in uw agenda.

Wat we wel al kunnen mee geven:

• De tocht zelf is 165 km en wordt aan G26 (B-groep) tempo gereden
• Voor de G23 (C-groep) wordt een verkort parcours uitgestippeld
• Er wordt bevoorrading voorzien onderweg
• Bij aankomst in Dinant zijn we nog op zoek naar accommodatie
• ’s Avonds is wordt er een bus ingelegd met fietsaanhangwagen voor de terugreis (speciaal voor de mensen die de terugtocht met de fiets niet meer willen maken…)

Inschrijven gebeurt best via een mailtje naar info@wtcvichte.be.

We vliegen er opnieuw in!

Hallo beste leden,

Goed nieuws: ook voor wielertoeristenclubs als de onze worden stelselmatig de corona-regels versoepeld.

Dit betekent dat we vanaf zondag 14 juni onze wekelijkse clubritten weer mogen organiseren! We spreken af om 8u op Vichteplaats aan het kantoor van The Staff (naast Bpost) om ons seizoen ter herstarten! Wij verwachten jullie dan ook in grote getalen!

Voorlopig voor dit komende weekend gelden nog de volgende regels: • max 20 personen per groep van wielertoeristen • er moet per groep 1 wegkapitein worden aangeduid zijn • er mag geen volgwagen mee we raden ook af om de taalgrens over te steken want blijkbaar worden bepaalde opgelegde regels daar anders geïnterpreteerd.

Vanaf zondag 14 juni start we ook opnieuw onze scanning op. Vergeet dus zeker uw WiW lidkaart niet. Heb je die nog niet gekregen, dan ligt ze zeker klaar op zondagmorgen.

Vanaf zondag 14 juni zal ook onze vernieuwde website beschikbaar zijn. Het heeft met deze corona crisis allemaal een beetje langer geduurd waarvoor onze excuses.

Vanaf maandag 22 juni zullen onze buffs ook beschikbaar zijn. Net als onze regering hebben we in een vorige mail een foutje gemaakt over de beschikbaarheid, sorry hiervoor! Buffs zullen te verkrijgen zijn bij de start van iedere zondagsrit of tijdens kantooruren bij The Staff op Vichteplaats.

Ondertussen: • geniet ondertussen van de broodnodige regenbuien • hou u startensklaar om uw favoriete café of restaurant te bestormen • “keep it safe” ondertussen • en kom zeker langs op zondag 14 juni om eindelijk weer als Wiel In Wiel over Vlaamse wegen te mogen schitteren!

Alvast tot dan!

de voorzitter

Woordje van de voorzitter

Hallo,

Even kort voorstellen: ik ben Serge Demeyere, zaakvoerder van de firma The Staff Solutions te Vichte, één van de sponsors van Wiel In Wiel (ook gekend als WiW).

Sinds begin dit jaar heb ik de functie als voorzitter van WiW op mij genomen van deze schitterende wielertoeristenclub, omringd door een ploeg van enthousiaste bestuursleden. Zelf ben ik geen fervente wielertoerist maar daarom daag ik iedereen uit om mij zover te krijgen terug weer op te fiets “te kruipen”! Diegene dier in slaagt mag van mij een traktatie verwachten!

Via deze weg wil ik persoonlijk onze vorige voorzitter, Vincent Van Parijs, hartelijk danken voor de voorbije jaren van tomeloze inzet. Ik heb in het verleden geleerd als voorzitter of lid van andere verenigingen om verder te bouwen op de positieve

bouwstenen van een club:
  • WiW beschikt over een enthousiaste ploeg aan bestuursleden.br
  • Deze worden aangevuld met een grote schare trouwe leden waar wij, indien nodig, beroep kunnen op doen om bij evenementen ook een handje toe te steken.
  • Wekelijks worden aantrekkelijke ritten georganiseerd, aanpast aan iedereen zijn mogelijkheden.
  • De club organiseert daarnaast een tal van mooie en succesvolle evenementen.
  • En worden we gesteund door trouwe sponsors die ons toelaten om onze clubleden o.a. te voorzien van deftige sportuitrusting.
Een belangrijke aandachtspunt in de toekomst wordt het aantrekken van nieuwe, jonge leden. Zodanig dat onze club verder blijft groeien en mooie uitdagingen tegemoet kan. Ik wens in ieder geval aan iedereen alvast een aangename en veilige ontspanningsmogelijkheid toe binnen onze club Wiel in Wiel. En tot misschien binnenkort!Souper

Voor de 2 maal op rij werd onze jaarlijkse souper georganiseerd op zaterdag 8 februari in zaal Leieburcht.
Eerst werden we getrakteerd op een zeer verzorgde receptie terwijl onze kampioenen en eervolle vermeldingen één voor één ons podium werden opgeroepen.

Op het einde van de receptie kwamen we eindelijk te weten wie de nieuwe voorzitter van onze club zou worden. Na een overheerlijke maaltijd was het tijd om onze stramme fietsbenen los te gooien tijdens de dans. De eerste vogeltjes ’s morgens konden de “late plakkers” al goeiemorgen wensen…

We moeten eerlijk zijn met ons zelf: we waren eigenlijk verrast door een relatieve beperkte opkomst van ons leden op het souper.

We moeten de oorzaak hiervan bij ons, het bestuur, zoeken:
  • Was de inschrijving te duur?
  • Is de datum slecht gekozen?
  • Was onze communicatie niet goed of te laat?
  • Ligt de locatie “te ver uit de smete”?
  • Of zijn er nog andere mogelijke oorzaken die wij uit het oog zijn verloren.
Aarzel alvast niet om ons uw mening, suggestie, voorstel, … door te spelen bij één van onze volgende ritten. Want de bedoeling van onze souper is dat we gezellig samen met al onze clubleden kunnen mijmeren of nagenieten van onze gemeenschappelijke belevenissen en passie!

Alvast meer dan hartelijk dank om ons te helpen volgend jaar weer “een vol kot” te hebben op ons souper.

Het bestuur