Welkom bij Wiel in Wiel Vichte

Boodschap voor alle wielervriendenBeste Wiel in Wiel’er

Onze gloednieuwe webshop is live!

Hier kan u vanaf nu terecht voor al uw kleding. De webshop is een nieuwe aanwinst, indien u problemen ondervind of opmerkingen heeft.

Wij zijn meer dan ontvankelijk voor opbouwende kritiek!

Veel plezier! Link: Webshop

Boodschap voor alle wielervriendenBeste Wiel in Wiel’er

We zijn ondertussen al aangekomen op het einde van een turbulent corona-seizoen.
Het is een moeilijke en woelige periode geweest voor mensen, leden, organisatoren, sponsors, …
Toch hebben we getracht om met onze Wiel In Wiel club te organiseren wat er kon georganiseerd worden, dit samen met heel wat mensen in en rond onze club.

• Onze wekelijkse ritten op zondag
• Onze WiW rally
• Onze rit naar Hardelot … die in Dinant eindigde (waarvoor nog een extra dankjewel aan de organisatoren voor hun creativiteit)
• Onze verrassingsrit

Dit jaar hebben we ook een aantal nieuwe leden mogen begroeten: nieuw bloed, nieuw vuur! Wat de toekomst ons zal brengen kan niemand ons voorspellen. Het wordt vooral zoeken naar het “nieuwe sociale en ontspanningsleven”. Maar dat alles anders zal (moeten) worden, dat is bij vele mensen ondertussen al doorgedrongen. We zullen in ieder geval met het bestuur en de inbreng van onze leden proberen er het beste van te maken. In ieder geval willen we iedereen (fietsers, chauffeurs, medewerkers, …) hartelijk danken voor jullie aanwezigheid, voor jullie medewerking en vooral voor jullie begrip als er ergens iets niet liep zoals het vroeger was of was gepland. Wat kunnen we ondertussen vertellen over het volgende seizoen?

• We zijn druk bezig met onze kalender voor volgend jaar samen te “puzzelen”.
• We denken er aan om, naast onze ritten, een aantal thema avonden te organiseren (over EHBO onderweg, hoe kan ik de tochten van op de website op mijne GPS krijgen, …). Alle voorstellen zijn hieromtrent meer dan welkom!
• We gaan de website uitbreiden zodanig dat er in de toekomst ook kledij kan besteld worden
• Het scannen van de ledenkaarten bij onze zondagsritten wordt vereenvoudigd
• Onze jaarlijkse traditionele souper zal in een ander jasje worden gestopt
• …

We zijn dus zeer ambitieus!

Alle ideeën, initiatieven, voorstellen, … zijn altijd welkom op ons mailadres: info@wtcvichte.be En mochten er mensen zich geroepen voelen om het bestuur bij te treden: heel hartelijk welkom! Of ken je nog eenzame fietsers die op zoek zijn naar een toffe club? Stuur ze gerust maar door! We willen jullie alvast een veilig en gezond einde van dit turbulent jaar toewensen! En hopelijk kunnen we volgend jaar met zijn allen weer onze geliefde “liefhebberij” zonder zorgen weer beoefenen.

Alvast tot volgend berichtje! Hou uw mailbox in de gaten of kijk geregeld naar onze website www.wtcvichte.be

Speciale RitBeste Wiel in Wiel’er

Op zaterdag 12 september rijden wij onze verrassingsrit ! +/- 160 km - start om 08.00 u op de Vichteplaats - terug om +/- 16 u De rit wordt gereden aan B-tempo ; er wordt een volgwagen voorzien. Er worden 2 korte stops + 1 langere middagstop ingelast. Eigen middagmaal is mee te nemen. Breng ook mee : uw Wiel-in-Wiel Buff of mondmasker Een bevoorrading met water, sportdrank, cola , wafels , bananen,… zal aanwezig zijn in de volgwagen.

Na de rit "enen van de kas".

Graag uw bevestiging van gratis deelname ten laatste tegen donderdag 10 september bij Curd Depraetere depraetere.curd@.outlook.be dit om de nodige aankopen te kunnen doen

met sportieve groeten,

het bestuur van Wiel in Wiel

corona


Beste wielerliefhebbers,

We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een aangename vakantie! Tijd dus om onze wekelijkse ritten samen weer op te rakelen en wat duidelijkheid te scheppen omtrent onze zondagsritten in dit corona tijdperk.

We proberen wat duidelijkheid te scheppen al is dit geen gemakkelijk opdracht. Dit vooral omwille van het feit dat lokale besturen (gouverneurs, burgemeesters, …) zelf eigen maatregelen beginnen uit te vaardigen. Om die dan weer in te trekken of te wijzigen.

De regels die op vandaag van kracht zijn in het Vlaamse landsgedeelte (volgens diverse bronnen):

  • Groepen tot 10 wielertoeristen zijn toegelaten ZONDER begeleiding
  • Groepen tot 50 wielertoeristen zijn toegelaten MET begeleiding en wegkapitein
  • Een mondmasker moet ten allen tijde aanwezig zijn al hoeft die niet overal gedragen worden
  • Op deze laatste regel bestaan per gemeente of zelfs per domein andere regels, ze allemaal opzoeken en toelichten in een onbegonnen zaak.


Opgepast: vele “officiële” websites spreken van andere regels of andere cijfers maar laten we het bij bovenstaande houden. Op 25 augustus is er opnieuw een veiligheidsraad die samen komt en alles weer overboord kan gooien. Wij zorgen er voor dat er weer begeleiding is bij de volgende ritten. Ik persoonlijk als voorzitter probeer weer ieder zondagmorgen jullie te komen uitzwaaien.

Belangrijke boodschap naar iedereen toe: wordt je ergens tegengehouden door politie of ander toezichters: Bewaar uw kalmte, blijf hoffelijk, heb begrip voor hun situatie want het is voor hen ook niet altijd duidelijk en gemakkelijk. En vooral: als er iets gevraagd wordt (voorbeeld: mondmasker is hier verplicht), doe dan wat gevraagd wordt. Zo vermijden we nodeloze conflicten.

Alvast bedankt aan iedereen voor het begrip! En alvast vele toffe fietskilometers gewenst!

De voorzitter