Welkom bij Wiel in Wiel Vichte

Speciale RitBeste Wiel in Wiel’er

Op zaterdag 12 september rijden wij onze verrassingsrit ! +/- 160 km - start om 08.00 u op de Vichteplaats - terug om +/- 16 u De rit wordt gereden aan B-tempo ; er wordt een volgwagen voorzien. Er worden 2 korte stops + 1 langere middagstop ingelast. Eigen middagmaal is mee te nemen. Breng ook mee : uw Wiel-in-Wiel Buff of mondmasker Een bevoorrading met water, sportdrank, cola , wafels , bananen,… zal aanwezig zijn in de volgwagen.

Na de rit "enen van de kas".

Graag uw bevestiging van gratis deelname ten laatste tegen donderdag 10 september bij Curd Depraetere depraetere.curd@.outlook.be dit om de nodige aankopen te kunnen doen

met sportieve groeten,

het bestuur van Wiel in Wiel

corona


Beste wielerliefhebbers,

We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een aangename vakantie! Tijd dus om onze wekelijkse ritten samen weer op te rakelen en wat duidelijkheid te scheppen omtrent onze zondagsritten in dit corona tijdperk.

We proberen wat duidelijkheid te scheppen al is dit geen gemakkelijk opdracht. Dit vooral omwille van het feit dat lokale besturen (gouverneurs, burgemeesters, …) zelf eigen maatregelen beginnen uit te vaardigen. Om die dan weer in te trekken of te wijzigen.

De regels die op vandaag van kracht zijn in het Vlaamse landsgedeelte (volgens diverse bronnen):

  • Groepen tot 10 wielertoeristen zijn toegelaten ZONDER begeleiding
  • Groepen tot 50 wielertoeristen zijn toegelaten MET begeleiding en wegkapitein
  • Een mondmasker moet ten allen tijde aanwezig zijn al hoeft die niet overal gedragen worden
  • Op deze laatste regel bestaan per gemeente of zelfs per domein andere regels, ze allemaal opzoeken en toelichten in een onbegonnen zaak.


Opgepast: vele “officiële” websites spreken van andere regels of andere cijfers maar laten we het bij bovenstaande houden. Op 25 augustus is er opnieuw een veiligheidsraad die samen komt en alles weer overboord kan gooien. Wij zorgen er voor dat er weer begeleiding is bij de volgende ritten. Ik persoonlijk als voorzitter probeer weer ieder zondagmorgen jullie te komen uitzwaaien.

Belangrijke boodschap naar iedereen toe: wordt je ergens tegengehouden door politie of ander toezichters: Bewaar uw kalmte, blijf hoffelijk, heb begrip voor hun situatie want het is voor hen ook niet altijd duidelijk en gemakkelijk. En vooral: als er iets gevraagd wordt (voorbeeld: mondmasker is hier verplicht), doe dan wat gevraagd wordt. Zo vermijden we nodeloze conflicten.

Alvast bedankt aan iedereen voor het begrip! En alvast vele toffe fietskilometers gewenst!

De voorzitter