Rit naar De Panne

Beste clubleden,
Zoals aangekondigd in onze Nieuwsbrief van 10/02/16 en eveneens vermeld op onze jaarkalender van het wegseizoen 2016 fietsen we op ZATERDAG 09/07/16 onze traditionele zomerrit naar De Panne.

Er worden 2 afstanden voorzien:

– 163 km voor de meer geoefende fietsers via Heuvelland en een ommetje door Frankrijk, doorspekt met enkele bekende hellingen langs weerszijden van de grens. Deze rit is voor iedereen haalbaar en wordt gereden aan een aangepast en gematigd tempo. Start wordt gegeven om 8 u. aan ons gekend lokaal en aankomst is voorzien rond 15 u. à 15.30 u.
– Een alternatief en zo goed als vlak parcours over een afstand van 87 km. Opgelet, voor deze groep wordt het verzamelen geblazen aan Joppies om 10 u. Aankomst eveneens rond 15 u. à 15.30 u.

Voor beide groepen is een volgwagen van de partij met reservewielen, materiaal, frisdrank, water en fruit. Er wordt onderweg 2 of 3 maal kort halt gehouden om de inwendige mens te versterken en de natuurlijke behoeftes te laten plaats vinden. Gelieve je dus ook van eigen proviand te voorzien.

Bij aankomst is er gelegenheid voor het nemen van een verkwikkende douche in de sporthal De Oosthoek, Sportlaan 2 in De Panne. Deze locatie is meteen ook het eindpunt van beide ritten. Na de rit kan je aan de nog eens nagenieten van een fris pintje, een koel cava’tje of frisdrankje. Als iedereen klaar is en de fietsen ingeladen in een speciaal voorziene camionette kunnen we te voet via een wandelpad naar restaurant Moeder Lambiek voor het nuttigen van een aperitief en om een hapje te eten. Wandel afstand is ongeveer 1,5 km, dus dat is zeker haalbaar.

Je kan een keuze maken uit 2 menu’s:

1/ Steak met een sausje naar keuze met salade en frietjes, chocolademousse en koffie
2/ Scampi op de grill met een apart sausje met eveneens salade en frietjes, chocolademousse en koffie.
Dranken op restaurant zijn niet inbegrepen in de prijs. Iedereen is dus vrij van te nuttigen wat hij of zij wil.

Vervoer terug naar huis van fietsers en fietsen wordt geregeld met gehuurde busjes en de dus daarvoor voorziene camionette. Aankomst terug in Vichte is gepland omstreeks 20 à 21 u.

We hopen op veel zon en een grote opkomst. Het belooft terug een sportieve en aangename dag worden met het verlof in het vooruitzicht ….

We vragen wel een persoonlijke bijdrage van 30 € die je kan overschrijven op ons gekend rekeningnummer met vermelding van je naam, afstand, en keuze uit menu 1 of 2 tegen ten laatste woensdag 06/07/16 . Opgelet, pas na ontvangst van je overschrijving is je inschrijving definitief. Toch nog even vermelden dat het saldo van de kostprijs voor deze dag per persoon of ongeveer 20 € gedragen wordt door de clubkas.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

Geef een reactie