Nieuwsbrief februari 2016

driefhoofd

WTC WIEL IN WIEL VICHTE – WIELERTOERISTEN

Vichte, 10 februari 2016.

Beste leden wielertoeristen,

Zoals aangekondigd en beloofd in onze vorige Nieuwsbrief van eind december 2015 zijn wij hier al terug met informatie en enkele interessante weetjes voor het nakende wegseizoen van 2016 waar wij alvast reeds reikhalzend naar uit kijken.

1/ Het officieel wegseizoen 2016 vangt aan op zondag 6 maart en eindigt op zondag 9 oktober. Er wordt telkens gestart om 8 u. aan ons lokaal café ‘Den Hert’ te Vichte. We houden dezelfde lijn aan zoals vorig jaar en rijden zoveel als mogelijk in 3 groepen. Groep A voor een rit van ca. 75 à 95 km aan een gemiddelde snelheid van 26 à 29 km/ u. Groep B voor een rit van 60 à 80 km aan een gemiddelde snelheid van 23 à 26 km/u. Groep C voor een rit van 35 à 65 km aan een gemiddelde snelheid van 20 à 23 km/u. De afstanden en gemiddelde snelheden zijn afhankelijk van het parcours en de weersomstandigheden. Er wordt terug een bergkampioenschap georganiseerd met een 5-tal bergritten. Met telkens een 4-tal beklimmingen op volgende zondagen: 17/04, 17/07, 21/08, 11/09. En de  nieuwe versie van de rit naar Halle, met dubbel te verdienen punten, die doorgaat op zaterdag 21/05.  Net zoals vorig jaar worden er een drietal daguitstappen op een zaterdag gepland: dus rit naar Halle op 21/05, rit naar De Panne via Heuvelland en een ommetje door Frankrijk op 09/07 en een verrassingsrit op 27/08. De officiële ritten en clubuitstappen worden steeds gereden in de officiële clubkledij. Onze volgwagen met reservewielen zal steeds de grootste groep vergezellen. Zoals de traditie  het wil wordt diegene die het meeste officiële clubritten heeft gereden bekroond met de Belgische tricolor en hij of zij met de meeste officiële clubritten en rallys (één/week) kan aanspraak maken op de regenboogtrui. Rallykaarten zullen terug ter beschikking zijn in ons lokaal. De man of vrouw met de meeste punten in het VTT-criterium wordt VTT-laureaat. Een informele kalender van ons wegseizoen kan je vinden in bijlage. Een gedetailleerde versie word je tijdig bezorgd en zal eveneens terug te vinden zijn op onze site.
2/ Een groepsfoto wordt genomen vôôr de start van onze eerste rit op zondag 6 maart. Gelieve massaal aanwezig te zijn in onze officiële clubkledij. En … ditmaal beloven wij dat de foto zeker zal uithangen en te bewonderen zijn aan het bord in ons clublokaal.
3/ Op zaterdag 18/06 gaat onze eigen organisatie door met de 16° Vichte Classic voor de wegfiets (50-70-105-115-135 km) en de 12° Kapellekestocht voor VTT (25-35-45-55-65-75 km). Start en aankomst in de gemeenteschool de Beukennoot te Vichte. Dit jaar moet het een schot in de roos worden. Een heel belangrijk steentje wordt daardoor bijgedragen aan onze kas. Alle leden kunnen er alleen maar wel bij varen. Onnodig om te zeggen dat zo’n organsiatie véél werk met zich meebrengt. Daarom nù reeds een warme oproep aan iedereen die een handje wil helpen. Je kan reeds je naam opgeven aan het bestuur. Hulp bij het uitpijlen en afpijlen, bezetting bevoorradingsposten, bediening cafetaria en terras in de school, opzetten en opkuis en noem maar op … Een briefing is gepland voor alle medewerkers op vrijdagavond 29/04 om 20 u. in ons lokaal. Info volgt later nog.
 
4/ Bezoek regelmatig onze vernieuwde prachtige website www.wtcvichte.be. Deze wordt constant bijgewerkt door onze webmaster Denis Lecluyse, waarvoor onze oprechte en welgemeende dank. Daar vind je alle belangrijke én nodige info. Iedereen wordt automatisch ingeschreven op onze wekelijkse nieuwsbrief. Diegenen die deze nieuwsbrief toch niet wensen te ontvangen kunnen zich terug uitschrijven. Ook het clubreglement is hier terug te vinden.
5/ Volg ons eveneens op Facebook: www.facebook.com/wtcvichte
6/ Sinds vorig jaar zijn we ook lid geworden van wtcv Leiedal vzw. Deze afkorting staat voor wielertoeristenclubverbond van clubs uit de Leiestreek en telt een goede 2.700 leden. Daardoor hopen we om meer deelnemers en clubs te mogen verwelkomen op onze eigen organisatie. Deze vzw organiseert een eigen kampioenschap waar vele leden en clubs streven naar een medaille of beker. Voor meer info zie hun website. Jullie kunnen je eigen lidkaart en programmaboekje met kalender afhalen in ons lokaal. Ook wij gaan een aantal ritten rijden van Leiedal op zondag en betalend door de club. Zien en gezien worden is de bedoeling.
7/ Op zaterdagnamiddag wordt er zoals gebruikelijk gefietst met start om 13.30 u. aan ons lokaal café ‘Den Hert’ voor een rit tot ongeveer 16.30 u. à 17.00 u. Eventueel wordt er opgesplitst in 2 groepen. Tijdens het seizioen wordt er regelmatig op zaterdagvoor- of namiddag ook deelgenomen aan rally’s in de  omgeving. Een algemene kalender vind je op www.gocycling.be of www.gobiking.be. Eveneens kan je dus de kalender van wtcv Leiedal raadplegen. Voor afspraken met clubleden, kan je steeds terecht op het formum van onze website www.wtcvichte.be . Hou er rekening mee dat er dan geen volgwagen van de club meerijdt.
8/ Ook op woensdagvond zal er, zoals reeds jaren de traditie het wil, terug worden getraind. Vanaf de eerste woensdagavond van maart, d.w.z. op 2 maart, wordt aan ons lokaal om 17.30 u. gestart voor een rit tot ongeveer 19.00 u. Gelieve voldoende verlichting te voorzien. Eenmaal aangepast aan het zomeruur of vanaf woensdag 30 maart wordt er dan van start gegaan om 18.00 u. voor een rit tot ongeveer 20.00 u. Ook dan wordt er opgesplitst in 2 groepen en is de volgwagen niet van de partij.
 
Laat ons hopen op terug een fantastisch, aangenaam, vriendschappelijk, sportief en actief wielerseizoen. Tot gauw.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur:

Curd Depraetere, Frank Lateur, Kristof Malisse, Freddy Martel, Vincent Van Parijs, Dario Vanhoutte en Jean-Marie Verhoest

En onze sponsors:

Logocompl

Geef een reactie